Naschoolse Activiteiten

Gezelligheid troef, creativiteit voorop, ontdekken van talent, altijd met iets moois of lekkers naar huis, enthousiaste cursusleiding; allemaal ingrediënten van de NAR. Al meer dan 16 jaar vinden er naschoolse cursussen op de Regenboog plaats. En dat is iets waar we trots op zijn!

 

De cursussen worden met veel plezier georganiseerd door de NAR. In de periode van september tot en met april worden er iedere week (in principe op donderdagmiddag) cursussen gegeven. De school is dan na schooltijd vol gezellige en creatieve bedrijvigheid. In het cursusaanbod wordt zoveel mogelijk diversiteit aangebracht, zodat er voor zowel de jongste als de oudste leerlingen wel iets naar keuze en interesse bij zit. Loop je op een donderdagmiddag een rondje door de school dan kun je de sfeer letterlijk en figuurlijk proeven. De baklucht van ‘Koek en Kook’ of van onze ‘Sterrenkoks’ komt je in de hal tegemoet, maar ook de geur van chocola vult bij het ‘Paaseieren maken’ de school. Heerlijke bloemgeuren kun je opsnuiven bij het ‘Bloemschikken’, de geur van dennengroen bij het ‘Kerststukje maken’. In november ruikt de hele hal naar pompoenen als we de mooiste ‘Pompoenen maken voor Unicef ‘. De geur van verf is ook regelmatig aanwezig want bij ‘Tekenen en schilderen’ worden altijd de prachtigste schilderijen gemaakt. De resultaten zijn te zien in de hal van de school en een aantal maanden per jaar in een echte expositie. Vanuit het speellokaal klinkt vrolijke muziek bij de cursus ‘Kidswing’. Ook bij ‘Sport en Spel’ zit de sfeer er altijd goed in, rond Sinterklaas wordt zelfs het Pietendiploma gehaald. Bij het ‘Figuurzagen’ en het ‘Nestkastje maken’ klinken de timmergeluiden volop. Van fimoklei worden mooie en unieke ‘Sieraden gemaakt’. Bij het ‘Kleien’ ontstaan de mooiste dingen. De kleinsten maken een prachtig ‘Voelschilderij’ met kleurrijke vlinders of autootjes. Rond dierendag wordt ook aan de vogels gedacht door ‘Iets lekkers te maken met vogelvoer’. Bij ‘Kaarten maken’ prachtige kaarten gemaakt en bij ‘Scrapbook’ maken de leerlingen de mooiste boekjes voor hun foto’s. En zie je meiden met prachtige kapsels lopen dan zijn ze naar de cursus ‘Creatief met haar’geweest. Tot slot kun je nog even buiten de school gaan kijken en als je geluk hebt zie je dan bij het ‘Vissen’ net iemand een visje vangen.

 

Genoeg te doen dus bij de naschoolse activiteiten van de Regenboog. We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen of eens sfeer te komen proeven!


Voor meer informatie kunt u terecht bij de NAR : nar.regenboog@hotmail.com