5 oktober 2023

Leesalarm Kinderboekenweek

Het is weer Kinderboekenweek! Dat betekent dat op elke basisschool in Nederland er extra veel aandacht is voor kinderboeken en (voor)lezen. Vandaag was het 1e leesalarm. Ik kan me voorstellen dat deze term niet bij iedereen bekend is. Daarom een korte uitleg.

 

Wanneer opeens, uit het niets, de zoemer gaat, laat iedereen zijn of haar werk liggen, pakt een leesboek, schiet in de "chillstand" en gaat heerlijk lezen. 
Even tussen het harde werken door genieten van een spannend verhaal over ridders, lachen om een mislukte overval, zwijmelen bij een liefdesgeschiedenis of griezelen in de Griezelbus. Even een kwartiertje helemaal niks. Heerlijk duiken in een boek. 

De rest van de week zullen er nog meer activiteiten zijn. Één van de hoogtepunten is de Voorleeswedstrijd. Wie mag zich dit jaar kronen tot voorleeskampioen van de Regenboog? In de klassen zijn de voorrondes al losgebarsten, maar pas op 13 oktober weten we wie de Regenboog gaat vertegenwoordigen bij de regionale voorleeswedstrijd. Gelukkig hebben de leerlingen nog even de tijd om goed te oefenen, en laat zo'n leesalarm daar nou perfect voor zijn!